Skadedyrshop.no  Skadedyr.no

Banner PELIAS Norsk Skadedyrkontroll

Banner skadedyrshop

 

En dronning returnerer til sitt nye vepsebolVepsebol eller vepsekolonier dannes av enslige dronninger i hulrom i jorden eller på mørke steder i hus. Noen ganger i hule trestammer eller sprekker i bergvegger.

Byggematerialet er en blanding av trefibre og spytt. Dronningen danner et lite bol, hvor hun legger eggene som skal bli til de første arbeiderne. Når disse er klekket ut, overtar de arbeidet med bygging og vedlikehold av bolet, larvepass, forsvar og innsanking av mat.

Veps danner nye bol hver vår. Om høsten dør koloniene ut, med unntak av de befruktede hunnene (dronningene), som forlater bolet og overvintrer på et egnet sted.

Enormt vepsebol. Det er 50 cm mellom bjelkene i taket!Et vepsebol brukes bare en sesong. Når dronningen forlater bolet på senhøsten, dør alle arbeiderne ut.

På bildet til venstre ser du et enormt vepsebol som PELIAS Norsk Skadedyrkontroll fikk i oppdrag å fjærne.

 

Vepsebol er enklest å bekjempe om sommeren når det er aktivt

Innsiden av et vepsebolHvis du har et samfunn av veps i veggen, er det viktig at du ikke forsøker å tette inngangene. Dette gjør at de forsøker å finne andre utganger, og kan resultere i store mengder svermende veps inne i huset.

Selv om vepsesamfunnene er ettårige hjelper det ikke å vente til vinteren, for så å fjerne bolet. Dronningen overvintrer et sted i nærheten av bolet, og ikke inne i bolet. Dronningen bygger et nytt bol i nærheten når sommeren kommer. Ta kontakt med oss nå.

Les også om:

Ønsker du å forsøke på egenhånd kan du se på produkter for hvodan fjerne vepsebol i vår skadedyrshop.